VÅR VERKSAMHET

BABYSIM

SIMSKOLA

VATTENGYMPA

REHAB

Babysim

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr och vänder sig till barn som är yngre än 2år.
Redan vid tidig ålder kan barnen lära sig att ta sig fram själva i vattnet. I början är rörelserna reflexmässiga för att sedan blir mer medvetna och målinriktade.

Genom lekfull pedagogik, uppmuntran och utan prestationskrav stimuleras barnen i sin egen utveckling till att få vattenvana, trygghet och säkerhetstänk i vattnet
Trygghet främjar simningen i det varma vattnet och är en perfekt start till att få uppleva vattnets fantastiska möjligheter och egenskaper.

Hos oss på Vattenkompaniet driver Aqua Barn verksamheten för Babysim och simskola. Mer information hittar du på www.aquabarn.se

Simskola

Vår Simskola är en aktivitet för barn mellan 2 – 6 år. Målet är att skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt.

Genom busiga lekar och glada sånger byggs övningar som tillsammans utgör grunden för simning.
Man tränar på att barnen ska kunna hantera sin kropp i det fantastiska vattnet och på att självständigt ta sig fram under vattnet, vända till rygg för att hämta luft.

För det äldre barnen introduceras även armtag för crawl och ryggsim. Självräddningsövning och respekt för vatten är en röd tråd genom simskolan och det är viktigt att man behåller kontinuiteten i simmandet.
Barnen simmar alltid tillsammans med en vuxen under ledning av en utbildad instruktör.
Hos oss på Vattenkompaniet driver Aqua Barn verksamheten för Babysim och simskola. Mer information hittar du på www.aquabarn.se

Vattengympa

Gravidgympa – en skonsam och behaglig träningsform för dig som är gravid.

Många läkare och sjukgymnaster rekommenderar även vattengymnastik i samband med foglossning. Det finns ingen träning som botar foglossning men sägs lindra då vattengymnastik stärker kroppen och välbefinnandet.
Du kan själv öka effekten av din träning genom att ex antingen öka hastigheten på rörelserna, göra så att motståndet blir större genom att exempelvis ha öppen hand eller lägga till redskap.

Rehab

Vatten är ett fantastiskt medium för träning och erbjuder nya spännande möjligheter till rörelse som inte går att utföra på land. Det unika med vattnet handlar framför allt om flytförmågan som avlastar viktbärande leder och tillåter rörelser att ske med minskad gravitationskraft. Träning i varmt vatten kan minska smärta och muskelspänningar, förbättra cirkulation och styrka i svaga muskler, hjälpa att återinlära rörelser för förlamad muskulatur och mycket mer.